cloudcomputing

آسمون | رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری چیست؟


مقالات مرتبط

این مطالب هم پیشنهاد می شوند



شبکه های اجتماعی

از طریق لینک های زیر با ما همراه شوید



خبرنامه

اگر دوست دارید از مطالب جدید باخبر شوید، ایمیل خود را وارد کنید

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری راهی برای دسترسی به اطلاعات و برنامه‌های کاربردی در اینترنت است؛ بدون اینکه نیاز به ساخت، مدیریت و نگهداری آن‌ها بر روی هارد دیسک یا سرورهای داخل شرکت وجود داشته باشد. ابزار مبتنی بر رایانش ابری، سریع، کارآمد و ایمن است. اگرچه سال هاست عده ای از داده های ابری استفاده می کنند، اما هنوز هم نحوه کارکرد آن برایشان همچنان مبهم باقی مانده است و مدام می پرسند: رایانش ابری چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم.

رایانش ابری به صورت ساده، عبارتست از ارائه خدماتی از قبیل: سرورها، ذخیره‌سازی، پایگاه‌های اطلاعاتی، شبکه نرم‌افزار، تجزیه و تحلیل و هوش مصنوعی از طریق اینترنت (ابر). استفاده از خدمات ابری باعث می شود هزینه های عملیاتی کاهش یابد، زیرساخت ها بهینه و خدمات، متناسب با نیاز های کسب و کار ارائه گردد.

همانطور که دیدید تعریف بالا آنچنان هم ساده از آب در نیامد! بنابراین تلاش می کنیم موضوع را بگونه خیلی ساده تری بیان کنیم. رایانش ابری زمانی اتفاق می افتد که خدمات محاسباتی توسط یک شرکت یا مکانی خارج از جایی که از آنها استفاده می شود ارائه شود. مانند روش انتقال اکتریسیته به خانه ها. افراد در منزل خود می نشینند و به سادگی از برق و لوازم الکتریکی استفاده می کنند، بدون اینکه بدانند برق از کجا می آید، چگونه تولید می شود و یا به چه نحوی انتقال پیدا می کند. خانوارها هر ماه فقط برای مقدار برقی که استفاده کرده اند، پول پرداخت می کنند. ایده فناوری رایانش ابری نیز مشابه این مثال است. کاربر می تواند به سادگی از فضای ذخیره سازی، قدرت محاسباتی یا محیط های توسعه نرم افزار استفاده کند، بدون اینکه نگران نحوه عملکرد آنها باشد، چراکه شرکت های ارائه دهنده اینترنت ابری، همه کارهای پشتیبانی را انجام می دهند تا جایی که کاربر نیازی به ذخیره هیچ داده ای در سرور خود ندارد. چراکه همه چیز در محیط ابری ذخیره و اجرا می گردد. در ادامه مزیت ها و گونه های رایانش ابری را تشریح می کنیم.

مزیت های رایانش ابری

کاهش قابل توجه هزینه های زیرساخت و نگهداری




افزایش امنیت داده ها




افزایش سرعت عملیات






کاربری در مقیاس جهانی







افزایش بهره وری








افزایش عملکرد








افزایش اطمینان به ذخیره و نگهداری داده ها







گونه های رایانش ابری




ابر عمومی







مزیت های ابر عمومی